Veel ontwikkelingen bij LB Strijd voor Zorg en Welzijn

Er is inmiddels bijna een jaar voorbij en er is veel gebeurd. Op 14 mei 2018 komen we weer om 18:00 uur bij elkaar in Utrecht en daar kunnen we je ook verder bijpraten over alle ontwikkelingen. Een aantal noemen we alvast hieronder.

Mensen van verschillende FNV-sectoren hebben zich bij ons aangesloten en dat bracht meteen de vraag met zich mee in hoeverre we als beweging als netwerk binnen de FNV zouden kunnen worden erkend en opgenomen worden. Om dit te onderzoeken hebben we hiertoe een opdracht gekregen van de sectorraad van FNV Zorg en Welzijn waarbij de sectorraad ons initiatief heeft omarmd en vanaf 13/12/17 zijn wij dan ook formeel een FNV ‘netwerkgroep in oprichting’ van FNV Zorg en Welzijn.

Als landelijke beweging hebben we een bijdrage geleverd aan de evaluatie van de FNV-campagne Red de Zorg in 2015. Hoewel er wel e.e.a. bereikt is, is de zorg nog steeds niet gered en zijn bijna alle actieve actiecomités ter ziele gegaan. Nu de FNV het ‘Offensief’ is gestart, rekenen we het ook tot onze taak om niet opnieuw dezelfde fouten te maken als destijds. Onze evaluatie vind je hier.

Wij ontvingen begin maart een roep om solidariteit van actiegroep ‘Wij zijn de thuiszorg Den Haag’. Wij hebben dit gedaan en tevens ons netwerk opgeroepen tot een bijdrage aan hun strijd.

Ook op 1 mei waren wij aanwezig in Den Haag om de Dag van de Arbeid te vieren. Hieronder een aantal sfeerimpressies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.