NIEUWSFLITS: Teleurstellende bijeenkomsten FNV-visie op Zorg en Welzijn

In juni organiseerde de FNV in 6 regio’s bijeenkomsten voor leden om FNV-breed een visie te ontwikkelen op zorg en welzijn. De opkomst was niet groot, de bijeenkomsten waren ook niet breed bekend; een aantal leden van de Landelijke Beweging Strijd voor Zorg en Welzijn namen deel aan de bijeenkomsten. Zij hadden dezelfde ervaring: het was niet mogelijk om een discussie te voeren buiten strikt opgelegde kaders, nl. die van het huidige regeringsbeleid.

De avond werd een soort invuloefening hoe de schadelijke gevolgen van de politiek opgevangen moeten worden. En in plaats van te zoeken naar samenwerking en solidariteit een uitnodiging om tegenstellingen tussen groepen te benoemen en verrekenen.  In Utrecht waren mensen van het ledenparlement van FNV Zorg en Welzijn aanwezig. Zij mochten niet deelnemen aan de discussie, hoewel zij over veel kennis en informatie beschikken.

Wij zijn erg benieuwd in hoeverre de uiteindelijke FNV-visie een afspiegeling zal zijn van hetgeen in de bijeenkomsten aan kritische geluiden te horen was. Wij voelden ons in ieder geval op dat moment niet gehoord.

Heb je ook deelgenomen aan een bijeenkomst en wil je je ervaringen delen? We horen graag wat je er van vond!

(Voor de uitgebreidere versie van deze nieuwsflits klik hier!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.